cím
Leírás
Természetesen gluténmentes. A quinoát az Inkák szent növényként tartották számon. Több mint 5000 éve tisztelik, mely a spenót és a cékla családjába tartozik. Az Andok-fennsíkon növekszik 3800 és 4200 méter közötti magasságban, jelentős mennyiségű keményítőt tartalmazva. Az Alce Nero Bio Quinoát Bolívia Salar de Uyuni területén termesztik, olyan módszerekkel, melyek hasonlítanak az Inkák által használt módszerekhez. De miért is olyan jó dolog a quinoa? A quinoa tulajdonképpen egy álgabona, mely növényrendszertanilag nem tartozik a gabonafélékhez. Azért említjük mégis a gabonafélékkel együtt, mert magas keményítőtartalmú, lisztes magját a gabonafélékhez hasonlóan hántolva, őrölve használhatjuk fel ételeinkhez. Egyes tulajdonságaiban kedvezőbb, míg másokban hasonló a gabonafélékhez, ezért azok mellett, de helyett is felhasználhatjuk gluténérzékenyek étrendjében, jelentősen növelve ezzel a rostbevitelt. Aki szeretne egészséges, kiegyensúlyozott étrendet kialakítani, annak ajánlatos heti néhány alkalommal lecserélni a valódi gabonát valamely álgabonafajtára. Vitaminokban, szénhidrátokban, fehérjékben gazdagok, ezért vegetáriánusok és vegánok számára is kedvező élettani hatásokkal rendelkeznek. Köretként, vagy salátába keverve egyaránt megállják a helyüket, ám felhasználás előtt érdemes átöblíteni őket. Egyéb álgabonák a hajdina, köles, vagy az amaránt. Ízletes, gluténmentes tészták alapjául is szolgálnak. Miért nem próbálsz ki még egy jó kis quinoás spaghetti tésztát? Vagy quinoa-ból is szuper egytálételeket dobhatsz össze pirított zöldségekkel gazdagítva, esetleg köretként húsok mellé, vagy akár önmagában, főételként szervírozva.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Származási ország: Olaszország
Az Alce Nero gyártóról:
Olasz bio gazdálkodás - 1978 óta - Több mint 1000 gazdálkodót egyesít Olaszországban és több mint 10 000 kis családi gazdaságot Közép- valamint Dél-Amerikában. Több mint 40 éve választják a biogazdálkodást, ápolva a növény és az ember közötti kényes egyensúlyt: ezért döntöttek úgy, hogy olyan élelmiszereket állítanak elő, melyek mindkettőnek jót tesznek. Olyan termékeket, melyek szintetikus vegyszerek használata nélkül termesztett alapanyagokból készülnek, a legmodernebb agronómiai kapacitásoknak köszönhetően, a föld és az azt művelő emberek iránti legnagyobb tisztelettel. Olyan technikákkal feldolgozott termékeket, melyek megóvják és kiemelik az összetevőik tulajdonságait, köszönhetően a mindig rövid és egyszerű, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes összetevőlistáknak is.
Még több Alce Nero?
Információk
Főkategória | Köretek, Hüvelyesek |
Alkategória | Gabonák / Álgabonák |
Fajta | Fehér Quinoa |
Glutén infó | Gluténmentes termék |
Bio infó | Bio termék |