Leírás
Természetesen gluténmentes. A quinoát az Inkák szent növényként tartották számon. Több mint 5000 éve tisztelik, mely a spenót és a cékla családjába tartozik. Az Andok-fennsíkon növekszik 3800 és 4200 méter közötti magasságban, jelentős mennyiségű keményítőt tartalmazva. Az Alce Nero Bio Quinoát Bolívia Salar de Uyuni területén termesztik, olyan módszerekkel, melyek hasonlítanak az Inkák által használt módszerekhez. De miért is olyan jó dolog a quinoa? A quinoa tulajdonképpen egy álgabona, mely növényrendszertanilag nem tartozik a gabonafélékhez. Azért említjük mégis a gabonafélékkel együtt, mert magas keményítőtartalmú, lisztes magját a gabonafélékhez hasonlóan hántolva, őrölve használhatjuk fel ételeinkhez. Egyes tulajdonságaiban kedvezőbb, míg másokban hasonló a gabonafélékhez, ezért azok mellett, de helyett is felhasználhatjuk gluténérzékenyek étrendjében, jelentősen növelve ezzel a rostbevitelt. Aki szeretne egészséges, kiegyensúlyozott étrendet kialakítani, annak ajánlatos heti néhány alkalommal lecserélni a valódi gabonát valamely álgabonafajtára. Vitaminokban, szénhidrátokban, fehérjékben gazdagok, ezért vegetáriánusok és vegánok számára is kedvező élettani hatásokkal rendelkeznek. Köretként, vagy salátába keverve egyaránt megállják a helyüket, ám felhasználás előtt érdemes átöblíteni őket. Egyéb álgabonák a hajdina, köles, vagy az amaránt. Ízletes, gluténmentes tészták alapjául is szolgálnak. Miért nem próbálsz ki még egy jó kis quinoás spaghetti tésztát? Vagy quinoa-ból is szuper egytálételeket dobhatsz össze pirított zöldségekkel gazdagítva, esetleg köretként húsok mellé, vagy akár önmagában, főételként szervírozva.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Származási ország: Olaszország
Termék összetevők: %
Allergének vastagon kiemelve.