cím
Leírás
Az Alce Nero Bio Biancolilla Extra Szűz Olívaolaj kizárólag a biancolilla fajta olajbogyóból készül. Szalmasárga színárnyalattal és finom ízzel rendelkezik, melyben az articsóka, a friss fűszernövények, valamint a zöld olajbogyók harmóniája teljesedik ki. Tökéletesen passzol nyers és főtt zöldségekhez, levesekhez, valamint grillezett halakhoz. Ezt az olajat az AIP OLIVO S.C.A.p.A. Szövetkezet állítja elő, Palermoban. Az olajbogyót október-január között szüretelik, majd betakarítás után a malomba szállítják és megkezdődik a termelési folyamat, melynek célja az olajbogyó hidegextrakciós technikával történő olajjá alakítása.
Előállítási technológia alapján az olajok lehetnek szűz, hidegen sajtolt, valamint finomított olajok. A szűz és a hidegen sajtolt olajok esetében semmiféle adalékanyag hozzáadása nem engedélyezett, az alapanyagok feldolgozása pedig csakis mechanikus módszerekkel történhet. Tisztítás után - bizonyos magvak esetében a héj eltávolítása után - következik az aprítás, majd az említett mechanikus eljárással, vagyis préseléssel állítják elő, nyerik ki az értékes olajat, hőkezelés nélkül. Az így kapott olaj kémiai anyagokkal nem, de vizes mosással, ülepítéssel, szűréssel, centrifugálással tisztítható. Telítetlen zsírsavtartalmuk végett rendkívül jót tesznek egészségünknek, csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, tele vannak E-vitaminnal, ebből kifolyólag erős antioxidánsok. Csodásan mutat ajándékként is! Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Származási ország: Olaszország
Információk
Főkategória | Olajok, Balzsamecetek |
Alkategória | Hidegen Sajtolt Olajok |
Összetevő | Olíva |