Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
6.140 Ft
Menny.:

Alce Nero Bio Extra Szűz Olívaolaj 'Biancolilla' 500ml

Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2023. június 01.
Egységár: 12.280,00 Ft/l
Gyártó: Alce Nero

Olasz bio gazdálkodás - 1978 óta - Több mint 1000 gazdálkodót egyesít Olaszországban és több mint 10 000 kis családi gazdaságot Közép- valamint Dél-Amerikában. Több mint 40 éve választják a biogazdálkodást, ápolva a növény és az ember közötti kényes egyensúlyt: ezért döntöttek úgy, hogy olyan élelmiszereket állítanak elő, melyek mindkettőnek jót tesznek. Olyan termékeket, melyek szintetikus vegyszerek használata nélkül termesztett alapanyagokból készülnek, a legmodernebb agronómiai kapacitásoknak köszönhetően, a föld és az azt művelő emberek iránti legnagyobb tisztelettel. Olyan technikákkal feldolgozott termékeket, melyek megóvják és kiemelik az összetevőik tulajdonságait, köszönhetően a mindig rövid és egyszerű, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes összetevőlistáknak is.

Alce Nero Bio Extra Szűz Olívaolaj 'Biancolilla' 500ml

6.140 Ft
Menny.:
Kedvencekhez adom

cím

Termék összetevők: bio extra szűz olivaolaj.

Leírás

Az Alce Nero Bio Biancolilla Extra Szűz Olívaolaj kizárólag a biancolilla fajta olajbogyóból készül. Szalmasárga színárnyalattal és finom ízzel rendelkezik, melyben az articsóka, a friss fűszernövények, valamint a zöld olajbogyók harmóniája teljesedik ki. Tökéletesen passzol nyers és főtt zöldségekhez, levesekhez, valamint grillezett halakhoz. Ezt az olajat az AIP OLIVO S.C.A.p.A. Szövetkezet állítja elő, Palermoban. Az olajbogyót október-január között szüretelik, majd betakarítás után a malomba szállítják és megkezdődik a termelési folyamat, melynek célja az olajbogyó hidegextrakciós technikával történő olajjá alakítása. 

Előállítási technológia alapján az olajok lehetnek szűz, hidegen sajtolt, valamint finomított olajok. A szűz és a hidegen sajtolt olajok esetében semmiféle adalékanyag hozzáadása nem engedélyezett, az alapanyagok feldolgozása pedig csakis mechanikus módszerekkel történhet. Tisztítás után - bizonyos magvak esetében a héj eltávolítása után - következik az aprítás, majd az említett mechanikus eljárással, vagyis préseléssel állítják elő, nyerik ki az értékes olajat, hőkezelés nélkül. Az így kapott olaj kémiai anyagokkal nem, de vizes mosással, ülepítéssel, szűréssel, centrifugálással tisztítható. Telítetlen zsírsavtartalmuk végett rendkívül jót tesznek egészségünknek, csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, tele vannak E-vitaminnal, ebből kifolyólag erős antioxidánsok. Csodásan mutat ajándékként is! Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
 

Származási ország: Olaszország

Információk

Főkategória Olajok, Balzsamecetek
Alkategória Hidegen Sajtolt Olajok
Összetevőinformation_mark Olíva

Vélemények

Erről a termékről még nem írtak véleményt, légy Te az első!
Az oldal tetejére