cím
Leírás
A balzsamecet az ecetek legdrágább és legnemesebb fajtája, elsősorban saláták, húsok, gyümölcsök kiegészítője. Friss saláták, zöldségek, mártások ízesítésére, halak pácolására érdemes kipróbálni. A tradícionális balzsamecetet sosem szabad főzni, nehogy elveszítse értékes tulajdonságait. A hagyományos úton készülő modenai balzsamecethez kézzel, későn szüretelt, nagy cukorfokú Trebbiano fehérszőlő mustját sűrítik lassan, igen kíméletes beforralással. Ezután legalább tizenkét, de sokszor tizenöt éven át érlelik hordóban, melynek tetején kis nyílás található. Az ecet folyamatosan sűrűsödik, koncentrálódik. Évente egyre kisebb hordóba kerül, melyek más és más fából készülnek (tölgy, gesztenye, cseresznye, kőris, eper- vagy mogyorófa). Így lesz a végére 100 liter sűrített mustból két liter balzsamecet. Kizárólag ilyen termék viselheti Európában az „Aceto Balsamico Tradizionale di Modena” feliratot.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Származási ország: Olaszország
Az Alce Nero gyártóról:
Olasz bio gazdálkodás - 1978 óta - Több mint 1000 gazdálkodót egyesít Olaszországban és több mint 10 000 kis családi gazdaságot Közép- valamint Dél-Amerikában. Több mint 40 éve választják a biogazdálkodást, ápolva a növény és az ember közötti kényes egyensúlyt: ezért döntöttek úgy, hogy olyan élelmiszereket állítanak elő, melyek mindkettőnek jót tesznek. Olyan termékeket, melyek szintetikus vegyszerek használata nélkül termesztett alapanyagokból készülnek, a legmodernebb agronómiai kapacitásoknak köszönhetően, a föld és az azt művelő emberek iránti legnagyobb tisztelettel. Olyan technikákkal feldolgozott termékeket, melyek megóvják és kiemelik az összetevőik tulajdonságait, köszönhetően a mindig rövid és egyszerű, tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes összetevőlistáknak is.
Még több Alce Nero?
Információk
Főkategória | Olajok, Balzsamecetek |
Alkategória | Balzsamecetek |
Bio infó | Bio termék |