cím
Leírás
A FOKHAGYMAKRÉMEN TÚL
Konfitált Fokhagymám nagyon alacsony hőfokon, nagyon sokáig, nagyon szűz olivaolajban készült. Kenhető ízbomba kenyérre, tésztára, salátára.
A konfitálás ugye annyit tesz, hogy nagyon sokáig alacsony hőmérsékleten olajban vagy zsírban főzünk/sütünk dolgokat. Pont ez történt a fokhagymagerezdekkel is, természetesen fűszerek társaságában. Zseniális pirítósra vagy bármilyen szendvicsbe kenve, de tésztaételeket vagy salátákat is feldobhatsz vele. Mondanom sem kell, hogy a fűszeres olaj, amiben úszkálnak külön kincs.
Tudtad, hogy a konfitálás nem egy újhullámos éttermi technika, hanem egy több száz éves tartósítási eljárás? A zsírban elmerült husikák nem érintkeznek oxigénnel, így hónapokig nem romlanak meg. A konfitálás elnevezés a francia konyhanyelvből, a confit szóból eredeztethető, amely lefedi az alacsony hőfokon, zsiradékban történő hőkezelést. De amikor a dédanyáink a sparhelt szélére tolták a tepsiben lassan bugyogó zsírban pihenő húsokat, akkor bizony ők is konfitáltak.
Forrás: Gyártó
A Fűszeres Lány gyártóról:
Rosszul kitöltött egyetemi űrlap + kistermelői tapasztalatszerzés + kitartás, szorgalom, fejlődés = Saját kisüzem. Az izgalmasan fűszeres Fűszereslány tartósítószerektől- és egyéb ízfokozóktól mentesen, részben saját termesztésből származó alapanyagok felhasználásával, valamint szívével és kreativitásával hozza el asztalunkra a különböző készítményeket és idézi meg akár a magyar, akár más kultúrák gasztronómiai jellegzetességeit. Egy igazi, modernkori bájkeverő, kinek titkaira a Forbes magazin is kíváncsi volt. Vajon mit tudhat?
Még több Fűszeres Lány?
Információk
Főkategória | Sók, Ételízesítők |
Alkategória | Sók / Ételítesítők |