Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
4.140 Ft
Menny.:

A Fűszeres Lány Gulyás Fűszerkeverék 140g

Elérhetőség: Átmeneti készlethiány
Várható szállítás: 2024. március 01.
Szerezhető hűségpontok: 248
Egységár: 29.571,43 Ft/kg
Gyártó: A Fűszeres lány

Ezt a kézműves, prémium fűszerkeveréket fajsúlyos, komoly, magyaros fogásokhoz kísérletezték ki, mint a gulyásleves vagy marha- és vadpörköltek. Karakteres fűszerek, ízek kavalkádja fűszerpaprikával, fokhagymával, fekete borssal, fűszerköménnyel, boróka bogyóval, petrezselyemmel, valamint babérlevéllel.

Kézműves, prémium fűszerek, fűszerkeverékek.

Még több Fűszeres Lány termék?

A Fűszeres Lány Gulyás Fűszerkeverék 140g

4.140 Ft
Menny.:
Kedvencekhez adom

Regisztrálj és gyűjts hűségpontokat!

Figyeld a matricákat és szerezz dupla hűségpontokat!
Normál árú termékeinkre 6%, a kijelölt, Dupla hűségpont matricával ellátott termékeinkre pedig 12% kedvezményt írunk jóvá - pontok formájában -, melyeket következő vásárlásodnál be is válthatsz vagy gyűjtheted tovább pontjaidat, hogy még többet spórolj.
Fontos! Akciós és Szuper Ár matricás termékek esetén hűségpontok nem kerülnek jóváírásra.

Szállítási díjaink

Csomagautomata 890 Ft-tól

Házhozszállítás 1 390 Ft-tól

Ingyenes szállítási lehetőségek

DPD Csomagpont: 890 Ft
Ingyenes: 25 000 Ft felett
GLS Csomagpont: 1 290 Ft
Ingyenes: 25 000 Ft felett
DPD Házhozszállítás: 1 390 Ft
5kg felett: 1 890 Ft
Ingyenes: 25 000 Ft felett és 20kg alatt
GLS Házhozszállítás: 1 990 Ft
5kg felett: 2 490 Ft
Utánvét kezelés: 400 Ft

cím

Termék összetevők: fűszerpaprika, boróka bogyó, feket bors, fokhagyma granulátum, petrezselyem, fűszerkömény, babérlevél.

Leírás

A BOGRÁCSON TÚL

A ráérős hétvégi főzőcskézés királya, a rotyogó bogrács. Fajsúlyos, komoly fogásokhoz kísérleteztem ki, gulyáshoz, marha és vadpörköltekhez.

Az úgy volt, hogy a nemzetközi forgalmazóm forszírozta, hogy csináljak egy külön fűszerkeveréket a kis gasztro nagykövetünknek, a gulyásnak. Beleástam magam a témába, kipróbáltam sok fajtáját, és egy különleges borókabogyós változat tetszett meg a legjobban. A borókabogyó amúgy a vadhúsok, vaddisznó-, vagy szarvaspörkölt elengedhetetlen hozzávalója, így azokhoz is szuperül passzol.

Sokáig rotyogó, vörös húsos fogásokhoz ajánlom, jó társaságban, ha van rá mód bográcsban készítve.

Na de miért pont a gulyás lett a nemzetközileg legismertebb fogásunk?

A gulyás nemzeti eledellé, majd nemzetközileg is ismert hungarikummá válásának izgalmas és gazdag történelme van. Ételként az 1700-as évek végén hivatkoznak rá először írásos források, de minden bizonnyal már jóval korábban is készítették az alföldi pásztorok. Csak ők még egyszerűen „húsnak” nevezték, „húst főztek”. Nem szerették túlcifrázni a dolgokat.

Nemzeti eledellé válásának politikai gyökerei vannak. II. József uralkodó komoly központosító törekvései ellenállást váltottak ki a lakosság alsóbb rétegeiben is. Ennek az ellenállásnak az eredménye volt a hagyományos magyar kultúra felértékelődése, szemben a németes befolyással. A gulyás annyira az alföld közepéről származott, hogy szóba se jöhetett bármiféle elnémetesedés, fogyasztásának egyfajta nemzeti összekovácsoló ereje lett.

Kezdetben a szegényebb rétegek eledele volt, szépen lassan kúszott fel a városi fogadók, vendéglők étlapjára.

Nemzetközi hódításának prózai okai vannak. Egyrészt a nagy nemzetközi forgalmat bonyolító utak melletti fogadók állandó fogása volt, az átutazók mind ezt ették. Másrészt a katonai élelmezés fontos szereplőjeként a külhonban állomásozó és harcoló katonák révén is messzire eljutott.

Az évszázadok alatt számtalan, az egyes tájegységekre jellemző változata alakult ki:

  • Bográcsgulyás: fokhagymával, paradicsommal ízesített változat.
  • Alföldi gulyás: zöldségekkel (répával, karalábéval stb.) gazdagon dúsított változat.
  • Szegedi gulyás: zöldségekkel és csipetkével készített gulyás.
  • Andrássy-gulyás: marha húsból készül
  • Esterházy-gulyás: a zöldségeket vékony csíkokra vágva készül
  • Császárgulyás: császárszalonnából
  • Kolozsvári gulyás: édeskáposztával készül.
  • Szerb gulyás: kelkáposztával dúsított, majorannával ízesített változat.
  • Csángó gulyás: savanyúkáposztával készítik.
  • Babgulyás: a hosszú időre beáztatott száraz tarkababot egyszerre teszik fel a hússal főni. Gazdagon kell fűszerezni.
  • Juhászos birka: a kizsírozott edénybe rétegezve rakják bele a húst, a paprikát és a hagymát. A hús a saját levében fő meg, s az eredmény nagyon hasonlít a pörköltre.

Forrás: Gyártó
 

A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!

A Fűszeres Lány gyártóról:

 

Rosszul kitöltött egyetemi űrlap + kistermelői tapasztalatszerzés + kitartás, szorgalom, fejlődés = Saját kisüzem. Az izgalmasan fűszeres Fűszereslány tartósítószerektől- és egyéb ízfokozóktól mentesen, részben saját termesztésből származó alapanyagok felhasználásával, valamint szívével és kreativitásával hozza el asztalunkra a különböző készítményeket és idézi meg akár a magyar, akár más kultúrák gasztronómiai jellegzetességeit. Egy igazi, modernkori bájkeverő, kinek titkaira a Forbes magazin is kíváncsi volt. Vajon mit tudhat?

Még több Fűszeres Lány?

Információk

Főkategória Fűszerek, Fűszerkeverékek
Alkategória Fűszerkeverékek

Vélemények

Erről a termékről még nem írtak véleményt, légy Te az első!
Az oldal tetejére